Szőlő- és gyümölcsültetvények gyomszabályozása a Busa Bt. forgókapájával

A totális gyomirtó szerek visszaszorítása világszintű trend, így az előtérbe kerülő mechanikus gyomirtó gépek iránti kereslet újabb és újabb fejlesztéseket eredményeztek. A Busa Bt. magyar, francia és osztrák partnerei igényeit kiszolgálva fejlesztette ki legújabb sorköz- és soraljművelő gépeit. A forgókapás gyomirtó gépek már korábban is sikereket arattak az ültetvények sorközének gyommentesen tartásában, az újonnan kifejlesztett soraljművelő gépek a fák melletti keskenyebb sávok gyomirtását végzik.

A cég szabadalmaztatott forgókapája a nagy munkasebesség (~15 km/h) mellett az eltömődésmentes működésével válik a gyomirtás leghatékonyabb eszközévé. A gyomok méretétől és a talajtípustól függetlenül, akár köves talajokon is képes tökéletes munkát végezni.

Teljes felületre
A cég termékpalettáján megtalálható a sorközök művelését végző fix függesztésű forgókapás gyomirtó fixvázas 1,1 méter munkaszélességtől hidraulikusan csukható 6 méter munkaszélességig. A fixvázas gépeknek van hidraulikusan oldalra kihelyezhető változata, így a sorközök művelése mellett már be tudunk nyúlni a fák alá is. Az oldalra kihelyezhető gépek 1,1 métertől 2,7 méter művelt sáv szélességig elérhetőek.

 

Sávra
Az új soraljművelők 0,6 méter vagy 1,1 méter széles sávot művelnek. Az egyszerű fix vázas változatok mellett elérhetőek a hidraulikus teleszkóposan kinyúló gépek is, amelyek képesek akár a traktor középvonalától 2,8 méterre kinyúlni egy oldalra. A kétoldali változatok a traktor középvonalától 2 méterre tudnak kinyúlni. Középen befogott billenő váz biztosítja a jobb talajkövetést.

 

Előre megy? Nem hátra?
A kétoldali teleszkópos gépek mellső és hátsó függesztésen is használhatóak. Az egyoldali teleszkópos vázak jobb elől vagy bal hátul is használhatóak.

 

Mi lesz a fák közötti gyomokkal?
A forgókapával akár 5-10 cm közel lehet menni a sorokhoz. Ha véletlenül eltaláljuk a forgókapával a fákat, a kések legördülnek, a gép nem akad el, de kisebb sérüléseket okozhatunk a fákon. Emiatt mi gumiujjas „Fingerhacke” kiegészítő művelőelem alkalmazását javasoljuk, amely kíméli a fák törzsét és a fák között is eltünteti a gyomokat.

Ajánlott bejegyzések

Száraz matek

Az idei év sem sikerült egyszerűre a szántóföldi növénytermelők számára. A napokban egy érdekes beszélgetésem

Megtekintés

Horváth Benedek

Tulajdonos

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Horváth Benedek

Személyesen ajánlom
Videós Tartalom

Káprázatos Mezőgazdaság

Felfedezés