Ismerje meg a BUSA Elmunkáló gépeit!

Magyarország éghajlatán alapvető fontosságú a talaj víztartalmának megőrzése, ezért néhány kivételtől eltekintve a talajfelszínt mindig lezárjuk. Ennek eszközei az elmunkálók, melyekből a BUSA palettáján jó pár variáció megtalálható.

KIEMELT TULAJDONSÁGOK

A BUSA Elmunkáló előnyei

01
01

Széles körű felhasználás

Spirálhenger munkagépeink kiváló alternatívái a gyűrűshengereknek azok nehézségei nélkül. Nyitott profiljuk révén nem túrják a földet, spirális kialakításuk megakadályozza megcsúszásukat, így vetés hengerezésére is alkalmasak.

02
02

Könnyű szállíthatóság

Felfelé csukódó vázukkal könnyen és biztonságosan szállíthatóak.

03
03

Átalakítható alapváz

Az egyszerű függesztett alapgép kerekekkel felszerelve félig függesztetté alakítható, vagy hosszú vonórúddal ellátva tárcsa után kapcsolva vontatható.

04
04

Kulcsfontosságú munkaeszköz

Az elmunkálók feladata a talajfelszín visszatömörítése, lezárása. Frissen művelt, laza, nagy réseket tartalmazó talajfelszínt a légmozgások gyorsan szárítják, ennek megakadályozására a felszínt vissza kell tömöríteni.
Tovább olvasom

Az elmunkálók másik feladata a rögaprítás, melyet a nagyobb rögökre nehezedve érnek el. Rögaprítással a felszíni struktúrát finomítjuk.

05
05

Eldugulásmentes megoldások

Egyedi gyártású szabadalmaztatott hengerek csak a BUSA Bt. kínálatából: gumihenger és belső sárkaparós léces henger perctalajokra, kora tavaszi magágykészítéshez.

03
06

IH csapágy

A hengerek minden esetben IH rendszerű csapágyakkal vannak ellátva.

0 +
év tapasztalat
0 +
szabadalom
0
kapcsolási lehetőség
0 +
legyártott hengertag
BUSA ELMUNKÁLÓK

A termékcsalád története

Mi is az Elmunkáló?

A spirálhengerek eredete a BUSA Bt.-nél a 90-es évekre nyúlik vissza, amikor az ékgyűrűs henger alternatívájaként elkezdtük gyártani a négyzetacél profilból tekert hengereket. Ezek a talajnyomást javarészt önsúlyból érték el, de ez járulékosan nagyon megterhelte a gépeket szállításkor, így született belőle a szögvas profilos spirálhenger, amely már rugóterhelésű.

BUSA ELMUNKÁLÓK

Egy vázszerkezet, három kapcsolási lehetőség

Függesztett / Félig függesztett

Léteznek külön talajlezáró henger munkagépeink is. Jellemzően függesztettek, de megoldható félig függesztett kivitel is. A fő váz azonos, így az egyszerű függesztett alapgép kerekekkel felszerelve félig függesztetté-, hosszú vonórúddal ellátva pedig kapcsolókocsissá alakítható.

Kapcsolókocsis

A kapcsoló kocsi segítségével a henger, tárcsa vagy más meglévő munkagép után köthető, jelentősebb átalakítás nélkül. Mindhárom váz típus rendelhető, igénytől függően, kis átmérőjű vagy nagy hengerrel.

Műszaki adatok

BUSA ELMUNKÁLÓK

Saját fejlesztésű és gyártású talajlezáró hengereink

Spirálhenger

Nehéz tömörítő henger, a gyűrűhenger alternatívája. Tarlóhántás, szántás lezárására alkalmazzák jellemzően. Nyitott szerkezete miatt kevéssé hajlamos az eltömődésre, túrásra.

Nagy spirál szögvas henger

Szög profilú, spirális kivitelű, nagy átmérőjű henger. Felépítése a kisebb kivitelével azonos, a nagy átmérő miatt egyenetlenebb felszínekkel is jól boldogul, a nagyobb terhelés miatt jobb a rögaprító képessége.

Árajánlatot szeretne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
BUSA ELMUNKÁLÓK

Képek és videók

BUSA ELMUNKÁLÓK

Gyakran ismételt kérdések

Milyen csapággyal vannak szerelve a BUSA hengerek?

Hengereink minden esetben IH rendszerű csapágyakkal vannak ellátva.

Van egy függesztett BUSA spirálhengeres munkagépünk. Át tudnák alakítani félig függesztetté?

Mindhárom géptípus főváza azonos, tehát a mostani gépet nem szükséges átalakítani. Az egyszerű függesztett alapgép kerekekkel felszerelve félig függesztetté alakítható.

A BUSA hengerekkel munkagépekkel lehet vetést hengerezni?

Nyitott profiljuk révén nem túrják a földet, spirális kialakításuk megakadályozza megcsúszásukat, így vetés hengerezésére is kivállóan alkalmasak.

A BUSA spirálhengeres talajlezáró milyen gyakran dugul el?

A spirálhenger nyitott szerkezetének köszönhetően nem dugul be, nem torlasztja a földet maga előtt.

A BUSA gumihengeréhez a gumi elemeket hol lehet megvásárolni, milyen gyártó termékét kell választani?

A BUSA gumihengerének gumi elemei egyedi, saját gyártású termékek (szabadalommal védettek) így ezeket csak a Busa Bt.-től lehet rendelni.

Léces henger helyett mit ajánlanak a magágykészítőnkre? Ezek a hengerek a kora tavaszi, nedvesebb talajokon mindig eldugulnak.

A BUSA Bt. termékpalettáján megtalálható a, szabadalmaztatott, belső sárkaparóval ellátott léces henger. Tehát nem kell lemondani a léces hengerről.

Van egy BUSA nehéz tárcsám szögvas spirálhengerrel szerelve, de szeretnék rá léces rögtörőket. Mennyibe kerülne a gép átalakítása?

A hengereinket igyekszünk úgy kialakítani, hogy azonos felfogatással rendelkezzenek, így egy gép több különböző funkciójú hengert is használhat, kis extra költséggel.

Van valamilyen megoldásuk arra, hogy ritkábban kelljen cserélni a törőhengereket?

Léces törőhengereket nagy kopásállóságú acélból (RAEX) is kérheti. Ezek élettartama többszöröse a hagyományosénak, nagy területű gazdaságok esetén, ahol a karbantartási idő sokat számít, ez megfontolandó alternatíva lehet.

Ránk mindig számíthat!

Üzenet küldése