A Forgókapa

Busarotor

KIEMELT TULAJDONSÁGOK

A

Busa™

Forgókapa

előnyei

01

Magágykészítés

A Forgókapa művelőelemet először szántáselmunkálásra alkalmazták. Nagy munkasebessége, kiváló rögaprító képessége miatt, a friss szántásokból…

Tovább olvasom

egy menetben képes ülepedett magágyat készíteni.

Nagy fejlesztési ugrás volt az állítható szögállású Forgókapa szabadalom, mely révén a művelési mélység a művelhető réteghez igazítható.

02

Sorközművelés

A sorközművelés eddig a leg idő- és energiaigényesebb munkák közé tartozott, mert vagy lassan manőverezett a sorok közt, hogy ki ne vágja a növényeket…

Tovább olvasom

vagy csak a sor közepét művelte nagy védőtávval, hogy haladjon is. 

Pedig a sor mellett lenne igazán fontos a gyomok irtásának és a talaj cserepesedettségének megszüntetése.

Erre jelent megoldást a Forgókapa elemekkel szerelt sorközművelő kultivátor. A rotor pillanatnyi állópontjában a növény mellett a kés csak lefele mozog, majd a sor közepe felé indul, így nagyon nagy sebességnél sem löki ki a növényt a talajjal együtt, nem dobálja a sort, ami által már az egészen kicsi és gyenge növények is kapálhatóvá válnak.

03

Ültetvényművelés

A szántóföldi sorköz- és felületművelésben szerzett tapasztalatok alapján fejlesztettük ki a Forgókapás ültetvényművelő gépeinket, itt is kihasználva a gép totális…

Tovább olvasom

gyomirtó képességét. A Forgókapa számára a mulcstakarás, de még a takarónövény sem jelent problémát. Nagy előnye, hogy a sebességtől csak egyre jobban dolgozik.

04

Eltömődésmentes üzem

A Forgókapa számára a mulcstakarás, de még a takarónövény sem jelent problémát. Nem húzza össze a szármaradványokat, nem tömődik el. A forgó kések…

Tovább olvasom

megtörik a gyomok szárát, lehúzzák a levelét, elszakítják a gyökerét és talajjal takarják be, így a gyomnövény képtelen lesz a további vegetációra.

05

Hosszú élettartam

A kovácsolt szerszámok nagy kopásállósággal és szilárdsággal rendelkeznek. A kések élettartama ~600 Ha/m, pótalkatrészként méterenként egy kés elégséges.

06

Nagy menetsebesség

A Forgókapával szántóföldön és sorközben egyaránt nagy sebességgel lehet dolgozni. Nagy előnye, hogy a sebességtől csak egyre jobban dolgozik, így az eszköz használatával időt takaríthat meg.

0 +
év tapasztalat
0 +
bejegyzett szabadalom
0 +
elégedett ügyfél
0 +
értékesített Forgókapa
BUSA™ FORGÓKAPA

A művelőelem története

Mi is az a

Forgókapa?

A Forgókapa egy alapjaiban új működésű magágykészítő- és szántáselmunkáló munkagép, melyet a ’80-as évek végén fejlesztett ki és szabadalmaztatott cégünk alapítója, Horváth Benedek.

A saját fejlesztésű művelőelemet szántóföldön, sorközben és ültetvényekben is alkalmazzuk. A művelőelemek intenzív rögaprító hatással, kiváló gyomirtó képességgel rendelkeznek, a szerszámok nagy sebességű és gyorsulású mozgásából adódóan.

Hatalmas előnye a merev szerszámokhoz képest, hogy nem tömődik, nem dobálja a talajt, így nagy sebességgel, felügyelet nélkül lehet vele dolgozni. 

BUSA Rotor - Horváth Benedek

Kiemelkedő élettartam

Forgókapáink kései prémium minőségű, svéd, speciális rugóacélból készülnek. A szabadalakító kovácsolás technológiának köszönhetően a kések erősek, szívósak, ugyanakkor rendkívül kopásállók lesznek.

A kopásálló szerszámok miatt a munkagép üzembiztos és alacsony karbantartásigényű, a forgó művelőelemek nem dugulnak el, így nehéz körülmények közt is biztosított a folyamatos üzemelés.

Hol

alkalmazható

a

Forgókapa?

Szántóföld

Sorköz

Ültetvény

Szántóföld

A munkagép ideális tavaszi és őszi magágykészítéshez, szántás elmunkáláshoz, tarlóápoláshoz. A forgókapával akár egy munkamenetben készíthető magágy, így más technológiákhoz képest bizonyos esetben 3-4 munkamenet megtakarítható.

A forgókapa előnyös tulajdonságai miatt hagyományos, mulcs és minimális művelésű technológiákban is felhasználható.

Sorköz

A Forgókapás sorközművelő kultivátor alkalmas a sorok közének művelésére ~2-10 cm-es védőtávolsággal, töltögetésre, műtrágya és granulátum koncentrált, együttes talajba juttatására.
A gép hatalmas előnye a más elven működő sorközművelőkhöz képest, hogy nem tömődik extrém esetekben sem.

Ültetvény

Forgókapás ültetvényművelőink segítségével gyorsan és hatékonyan gyommentesítheti gyümölcsöseit, szőlő és egyéb ültetvényeit. A forgókapás művelőtag gyomirtó és alátakaró képessége teszi alkalmassá a munkagépet arra, hogy a gyomok akár 100 %-át eltüntesse a talaj felszínéről.

Emellett a munkagép alkalmas a sorok közötti zöldítés szabályozására is. Lehetőség van arra is, hogy ne a teljes felületet műveljük, hanem csak a soraljakat.

Felületművelés

A Forgókapa fő funkciói, tulajdonságai: alátakarás, széles nedvességtartomány, egyengetés, gyomirtás, eltömődés-mentes üzem, rögaprítás.

Kiemelkedő rögaprító képessége révén akár négy, hagyományos géppel végzett menetet is helyettesíthet. A Forgókapa tökéletes megoldás mechanikus gyomirtási feladatokra, mivel eltömődésmentesen biztosít kiváló alátakarást és aprítást. A kések függőleges mozgásának következménye a mélységi tömörítés, mely ülepedett talajállapotot hoz létre.

A Forgókapa előnyös tulajdonságai miatt hagyományos, mulcs és minimális művelésű technológiákban is felhasználható.

Busa Forgókapa - Szögállítások

Szabadalmaztatott, állítható rotorok

Az állítható rotorok kifejlesztésével a forgókapa alkalmassá vált a tavaszi magágykészítésre és talajsimításra, valamint vegyszer és műtrágya sekély talajba dolgozására.

Egyszerűen és gyorsan állítható a művelési mélység a különböző talajnedvesség állapotaihoz, így a munkagép nem képez rögöket a túl nedves rétegekből.

Sorművelés

Egyaránt használható kapásnövények, szőlő- és gyümölcsültetvények sorközeiben.

A kések lecsapó mozdulata miatt minden más eszköznél alaposabban pusztítja el, ami alákerül, legyen az gyom, vagy rög. A forgó szerszám öntisztuló, nagyobb mulcs maradványt vagy gyom gócot is gyorsan elhagy, a kések sűrű és gyors vágása pedig minden gyomot kiirt a sorban, még a takarónövény sem jelent problémát számára.

Nagy előnye, hogy a sebességtől csak egyre jobban dolgozik, edzett acél kései kiemelkedő kopásállóságúak, nem érzékenyek kövekre, gyökerekre. A kések keresztirányú mozgása egyenget a felszínen és a felszín alatt is, innen az előnye, hogy a forgókapával művelt talajon gyorsan mehet a permetező.

Ültetvényekben is biztonságos, hiszen a szélső rotorok gördülési pontjukkal közelítik a fatörzseket vagy tőkéket, esetleges ütközés esetén sem akadnak fel, nem tépik ki a növényt, nem szakad szét a munkagép.

Szántóföldi alkalmazás esetén már egészen kicsi és gyenge növények is kapálhatók, hiszen a Rotor pillanatnyi állópontjában a növény mellett a kés csak lefele mozog, majd a sor közepe felé indul, így nagyon nagy sebességnél sem löki ki a növényt a talajjal együtt, nem dobálja a sort, ami által már az egészen kicsi és gyenge növények is kapálhatóvá válnak.

A

Busa™

Forgókapa

működése

közelről

A Forgókapa fő funkciói, tulajdonságai: alátakarás, széles nedvességtartomány, egyengetés, gyomirtás, eltömődés-mentes üzem, rögaprítás.
BUSA™ FORGÓKAPA

A művelőelemről bővebben

Állítható rotorok

Egyszerűen és gyorsan állítható a művelési mélység a különböző talajnedvesség állapotaihoz, így a munkagép nem képez rögöket a túl nedves rétegekből.

Totális gyomirtó

Ez a különleges eszköz, mely talajhajtású, forgó mozgást végez. Működési elvéből adódóan nem dugul el extrém körülmények mellett sem. Nem véletlenül a világ egyik leghatékonyabb mechanikus gyomirtója.
Tovább olvasom

Erre jelent megoldást a Forgókapa elemekkel szerelt sorközművelő kultivátor. A rotor pillanatnyi állópontjában a növény mellett a kés csak lefele mozog, majd a sor közepe felé indul, így nagyon nagy sebességnél sem löki ki a növényt a talajjal együtt, nem dobálja a sort, ami által már az egészen kicsi és gyenge növények is kapálhatóvá válnak.

Rugós biztosítás

Autóipari technológiával készült rugók biztosítják a jó talajkövetést és megakadályozzák a szerszámok tönkremenetelét.

Kopásálló szerszámok

A kovácsolt svéd acél szerszámok nagy kopásállósággal és szilárdsággal rendelkeznek. A kések élettartama ~600 Ha/m, pótalkatrészként méterenként egy kés elégséges.
BUSA™ FORGÓKAPA

Forgókapás termékeink

Forgókapás magágykészítők

A Forgókapa egy alapjaiban új működésű magágykészítő és szántáselmunkáló munkagép, melyet cégünk alapítója, Horváth Benedek fejlesztett ki és szabadalmaztatott.

Forgókapás gyomirtók

Forgókapás gyomirtóink segítségével gyorsan és hatékonyan gyommentesítheti gyümölcsöseit, szőlő és egyéb ültetvényeit. A forgókapás művelőtag gyomirtó és alátakaró képessége teszi alkalmassá a munkagépet arra, hogy a gyomok akár 100%-át eltüntesse a talaj felszínéről.

Forgókapás sorközművelők

Forgókapás kultivátoraink újraértelmezik a kapásnövények sorközművelését. Kisebb védőtávolság, nagyobb sebesség, folyamatos, eltömődésmentes üzem. Kötött talajra. Nagy gazdaságoknak, bio műveléshez. No-till – Min-till – Strip-till.

Árajánlatot szeretne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
BUSA™ FORGÓKAPÁS MUNKAGÉPEK

Képek és videók

Forgókapás magágykészítők
Forgókapás gyomirtók
Forgókapás sorközművelők

Ránk mindig számíthat!

Üzenet küldése