Ismerje meg a BUSA Injektor munkagépeit!

A BUSA Injektor ideális eszköz a növények tápanyagigényének kiszolgálására.

Ezzel a munkagéppel tetszőleges növényállományba kijuttathat folyadék műtrágyát már akár a vetés előtt, egészen amíg az erőgéppel el tud menni a növényállományban.

KIEMELT TULAJDONSÁGOK

A BUSA Injektor előnyei

01
01

Injektálás

A folyadék műtrágyák injektorral történő kijuttatása annak hasznosulása miatt nagy fontosságú. Felszín közeli kijuttatás esetén nagy a veszélye…
Tovább olvasom

hogy a kis mennyiségű folyadék a meleg talajról elpárolog. Az injektor feladata a folyadék mélyebb, hidegebb és nyirkosabb talajrétegbe történő juttatása.

02
02

Csoroszlya

Rugózott, önbeálló tárcsás csoroszlyát használunk, így a munkamélység mindig egyenletes, szármaradványos területen sem dugul el a gép.
Tovább olvasom
BUSA Injector - Injection
03
03

Területarányos kijuttatás

A folyadék mennyiségét GPS alapú sebességjel alapján szabályozhatja a fülkéből. Menet közben gombnyomásra állítható…
Tovább olvasom

a kijuttatott mennyiség, megjeleníthető minden fontos üzemeltetési adat.

04
04

Flow Monitor

A golyós átfolyásmérő segítségével egy pillantással ellenőrizhető, nem szakadt e meg valamelyik tömlő, nincs e eldugulva valamelyik fúvóka.
Tovább olvasom
BUSA Injector - Flow monitor
05
05

Szivattyúk

Kardántengelyre tűzhető szivattyúkat használunk alapfelszerelésként, de kérhető 12V-os vagy hidromotoros szivattyú is.
03
06

Magas vázszerkezet

A munkagéppel a nagy szabad hasmagassága révén nagy növények tápanyagutánpótlása is kivitelezhető. 80 cm-es szabad hasmagasságágának köszönhetően a gép saját magát emeli ki.
0 +
év tapasztalat
0 +
szabadalom
0
féle vázszerkezet
0

-

0
db tartály
BUSA INJEKTOROK

A termékcsalád története

Mi is a INJ?

A 2010-es évek elejétől egyre nagyobb vevői nyomás hatására fejlesztettük ki az injektor munkagépünket. Nehezen, vagy egyáltalán nem beszerezhetők voltak ezek a gépek, viszont már látszott, hogy forró tavaszokon a granulált műtrágya és a sekélyen kijuttatott folyadék sem jó megoldás.

A gép váza a BUSA-tól megszokott kultivátor kialakításból fejlődött ki. A végső konstrukciót az egyik partnerünknek köszönhetjük, aki kérte, hogy növeljünk a függesztés magasságán, hiába mondtuk, hogy azzal a kiemelés magassága csökkenne. Innen jött az ötlet, hogy csináljunk önkiemelő vázat, amit az erőgép felemelt függesztővel fog meg, így nem tarolja a nagy állományt sem.

Miért éri meg a BUSA gépeit használni?

Az önálló menetben történő folyadékműtrágya kijuttatást több gazdasági döntés is indokolja. Egy felelől a folyadék a granulátummal szemben száraz, meleg időben is jobban hasznosul, de csak ha mélyebb, hidegebb, nyirkosabb rétegbe kerül.

A másik gazdasági döntés, hogy szólóban vagy kapálással egy menetben injektálunk.

Tovább olvasom

A szóló injektálás történhet nagy sebességgel, mert nem szükséges kis védőtávot tatani. A kapálás alapvetően precízebb, kisebb sebességű munkavégzés. Ha van rá kapacitás, érdemes szétszedni a két műveletet, mert ha kombináljuk, lassabban kell menni és még meg is kell állni időről időre műtrágyát tankolni.

Önkiemelős szerkezet

Mivel a szabványos traktor függesztőszerkezet túl alacsony, törné az alatta lévő növénysorokat, ezért az injektorunkat saját kiemelővel gyártjuk.

Területarányos kijutattatás

A költségek és a környezet terhelés minimalizációja céljából fontos, hogy minden területen annyi, de csak annyi input anyagot juttassunk ki, amennyit terveztünk.

Tovább olvasom

A FARMSCAN JACKAL vezérlővel ellátott Busa Tápanyag kijuttatók ezt valósítják meg. A kijuttatott mennyiség menet közben pontosan figyelemmel kísérhető, egy gombnyomással menet közben változtatható. A BUSA gépeivel 30-40 L/Ha -tól egész 400-500 L/Ha folyadék mennyiség kijuttatható.

Tartályok

A BUSA folyadékkijuttatói 660 liter, illetve 1100 liter térfogatú tartályokkal szerelhetők. Bizonyos gépek hátul függesztve két tartályt is vihetnek, kiegészítésként…

Tovább olvasom

pedig még egy fronttartály is használható. Amennyiben ez a fő tartály és fronton vannak a szabályzó szerelvények is, a kijuttatót más munkaeszközzel is lehet kombinálni.

BUSA INJEKTOROK

Milyen összeállításban kérhetem?

Váz
Tartály
Injektor
Szivattyú
Vezérlés
BUSA INJEKTOROK

Alkatrészekről és adapterekről bővebben

Tartályok

A BUSA folyadék kijuttatói 660, illetve 1100 liter térfogatú tartályokkal szerelhetők. Bizonyos gépek hátul függesztve két tartályt is vihetnek, kiegészítésként pedig még egy fronttartály is használható. Amennyiben ez a fő tartály…

Tovább olvasom

és fronton vannak a szabályzó szerelvények is, a kijuttatót más munkaeszközzel is lehet kombinálni.

Injektorok

Soronként egy vagy két injektortest építhető be ~75 cm-es sortávnál. Soronként egy injektor kevesebb elemet, nagyobb elemenkénti kijuttatott dózist jelent, de asszimetrikusan kapja a növény a tápanyagot…

Tovább olvasom

míg kettő esetén kisebb a mennyiség azonos dózis esetén, de egyenletesebb a kijuttatás. A gerendelyen kisebb sortáv vagy felület kijuttatás esetén több injektorelem is elhelyezhető.

Szivattyúk

Jellemzően AnnoviReverberi kardánra tűzhető membránszivattyúkat használunk. Ebből rendelhető AR 252, AR 70, AR 115 vagy akár AR 135 szivattyú is. Kisebb gépeken kisebb térfogatáram esetén tudunk 12V -os szivattyúkat is használni.

Tovább olvasom

Ezekből valamivel egyszerűbb felépítésű, de kisebb teljesítményű rendszer építhető – átfejtő szivattyúnak használunk még 12V -os szivattyúkat, ezek lehetnek egyszerű kapcsolóval felszereltek, vagy vezérelheti őket a főtartály ürülését figyelő elektronika.

Vezérlés​

Az ARAG proporcionális szeleprendszerét alapesetben Farmscan Jackal vezérlővel szállítjuk, de amennyiben más meglévő permetezővezérlőt szeretne használni, úgy rendelhető a gép csak előkészítéssel is.

BUSA INJEKTOROK

Vázszerkezet-kategóriák

Szimpla 4-6 soros

Ez az egyszerű váz fronton elhelyezett injektorokhoz lett kialakítva, de hátul is használható. Kis gépek építhetők belőle, egysoros elrendezése miatt nehezebben variálható.

Önkiemelős 6-12 soros

A váz fő tulajdonsága, hogy nagy állományban is képes dolgozni, mivel magát emeli ki. Iker gerendelye lévén nagyon sokféle injektortest elrendezést tesz lehetővé. Egyszerű, kézzel csukódó szárnyszerkezete megbízhatóan teszi dolgát. Egy vagy két tartály ráépítésére van lehetőség.

Front tartályos

Igény esetén további 660 vagy 1100 liter folyadék kerülhet az erőgépre vele. Lehet hárompont függesztésű vagy kerülhet orrsúly függesztőre. Kialakítható főtartályként, ekkor itt található a szeleptömb, így más munkagépekkel is használható.

Sorközművelőre integrált injektorok

Ha a kultivátorozással egy menetben, egy munkagéppel szeretné megvalósítani a folyadék műtrágya kijuttatását, akkor a BUSA KS Forgókapás sorközművelő kultivátora lesz az Önnek megfelelő eszköz.

Tovább olvasom

A GEN4 művelőelem kocsikkal ellátott Forgókapás sorközművelők művelőelem kocsijára felszerelhetők a tárcsás folyadékinjektor elemek. Ebben az esetben az injektálás a kultivátor munkamélysége +3 cm, tehát 6-8 cm mélyen lehetséges.

Műszaki adatok

Árajánlatot szeretne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
BUSA INJEKTOROK

Képek és videók

BUSA INJEKTOROK

Gyakran ismételt kérdések

Miért jó injektálni a műtrágyát?

A folyadék műtrágyák injektorral történő kijuttatása annak hasznosulása miatt nagy fontosságú. Felszín közeli kijuttatás esetén nagy a veszélye, hogy a kis mennyiségű folyadék a meleg talajról elpárolog. Az injektor feladata a folyadék mélyebb, hidegebb és nyirkosabb talajrétegbe történő juttatása.

A már magasra nőtt növények tápanyag utánpótlása megoldható ezzel a munkagéppel?

A munkagéppel a nagy szabad hasmagassága révén nagy növények tápanyagutánpótlása is kivitelezhető. 80 cm-es szabad hasmagasságágának köszönhetően a gép saját magát emeli ki.

Miért jó a folyékony műtrágya?

Forró tavaszokon a granulált műtrágya és a sekélyen kijuttatott folyadék sem jó megoldás. A granulált műtrágya csapadék hiányában nem tud hasznosulni, a sekélyen kijuttatott folyadék pedig elpárolog.

Melyik a szakszerűbb megoldás? Külön menetben injektálni, vagy a kultivátorozással egy menetben?

A szóló injektálás történhet nagy sebességgel, mert nem szükséges kis védőtávot tatani. A kapálás alapvetően precízebb, kisebb sebességű munkavégzés. Ha van rá kapacitás, érdemes szétszedni a két műveletet.

A BUSA Injektorával megvalósítható a területarányos kijuttatás?

A FARMSCAN JACKAL vezérlővel ellátott Busa Tápanyag kijuttatók ezt valósítják meg. A kijuttatott mennyiség menet közben pontosan figyelemmel kísérhető, egy gombnyomással menet közben változtatható.

Mennyi folyadék juttatható ki a BUSA Injektorokkal?

A BUSA gépeivel 30-40 L/Ha -tól egész 400-500 L/Ha folyadék mennyiség kijuttatható.

Ha már van saját permetező vezérlőm, akkor használhatom azt a BUSA Injektorához?

Az ARAG proporcionális szeleprendszerét alapesetben Farmscan Jackal vezérlővel szállítjuk, de amennyiben más meglévő permetezővezérlőt szeretne használni, úgy rendelhető a gép csak előkészítéssel is.

Mekkora tartállyal szerelhetők a BUSA Injektorok?

A BUSA folyadék kijuttatói 660, illetve 1100 liter térfogatú tartályokkal szerelhetők.

Milyen mélyre juttatható le a folyadék a BUSA Injektorral?

Injektor munkagépeinkkel 8-10 cm mélyre lehet injektálni, a kultivátor művelőkocsira szerelt injektorral a kultivátor munkamélysége +3 cm, tehát 6-8 cm lehetséges.

Miért jó ez a csoroszlyás megoldás?

Rugózott, önbeálló tárcsás csoroszlyát használunk, így a munkamélység mindig egyenletes, szármaradványos területen sem dugul el a gép.

Hogy tudom beállítani a Farmscan Jackal vezérlőt?

Az alábbi videó segítséget nyújt a Farmscan Jackal vezérlő beállításához, amelyet a Busa Injectorhoz lehet használni.

Ránk mindig számíthat!

Üzenet küldése