Ismerje meg a BUSA LTH Középmély Talajlazítóit!

A középmély talajlazítás nagy energiaigényű művelet, ezért a megfelelő eszköz alkalmazásával nagy megtakarítások érhetők el. A talajlazítás fontos eleme mind a hagyományos, mind a mulcs technológiáknak.

A középmély műveléssel a talaj víz-, levegő- és hőháztartása javítható, így a növények gyorsabban növekedhetnek, mélyebbre jutnak a gyökerek, jobban viselik a szárazságot és a nagy mennyiségű csapadékot.

KIEMELT TULAJDONSÁGOK

A BUSA Középmély talajlazító előnyei

01
01

Egyenes gerinclemez

A BUSA középmély altalajlazítói egyenes gerinclemezzel készülnek, ezek garantálják az egyenletes felszínt és az egyenletes lazítási keresztmetszetet.
02
02

Egy- vagy kétsoros elrendezés

A BUSA lazítóinak különleges kétgerendelyes váza és elemfelfogója lehetővé teszi, hogy egy géppel agrotechnikai igény szerint egysoros in-line vagy kétsoros elrendezést használhassunk.
03
03

Karbid kopóhegy, Hardox szerszámok

Az óriási igénybevételnek kitett lazítófejben karbid betét biztosítja a hosszú élettartamot. Ez a porkohászatilag készülő keményfém védi a szerszám legigénybevettebb részét. A lazítószerszám többi kopórésze Hardox kopásálló acélból készül.
04
04

Hidraulikus állítás

A BUSA lazítóinak elmunkáló hengerei mélységhatároló funkciót is ellátnak, ami hidraulikusan állítható akár menet közben is.
05
05

Extra erős váz

Az eltéphetetlenség volt a cél a BUSA lazítójának megtervezésénél. Korábban találkoztunk olyannal, hogy az előírt gépnél jóval nagyobb vagy akár két erőgéppel vontatták a munkagépeinket, ami okozott problémát, de nem az új váznak, ami elrendezésében és anyagában is túlméretes.
03
06

Egyenletes felszín

Nagy előny, hogy a BUSA lazítói egyenletes felszínt hagynak maguk után. Mivel nem bolygatjuk a talajt indokolatlanul, nincs szükség tüskés hengerre, így a nagy átmérőjű lezáróhengereink megfelelő munkát tudnak végezni. Előtét vágótárcsával akár gyeplazítás is kivitelezhető.
0 +
év tapasztalat
0 +
szabadalom
0
állítható elrendezés
0
féle elmunkáló
BUSA KÖZÉPMÉLY TALAJLAZÍTÓK

A termékcsalád története

Mi is a LTH?

A 2000-es években agyagos szikes altalajú területen végzett lazítás kapcsán merült föl az igény arra, hogy a lazító ne hozzon fel „vad talajt”. Ekkor honosítottuk az USA-ban elterjedt egyenes gerinclemezt, melyet sokáig egyedülállóként forgalmaztunk. Először V-elrendezésű gépeket készítettünk, később igazolódott, hogy a kétsoros elrendezés kisebb vonóerővel jobb lazultságot ér el.
Tovább olvasom

Új irány az in-line kivitel, mely száraz talajon nagy késosztással képes jó munkát végezni. Innen már csak egy lépés volt, hogy sávos művelést támogassunk, 76,2 cm-es osztású, akár szakaszos hengerű munkagépünk jól támogatja a direktvetést, sávművelést.

Miért éri meg a BUSA gépeit használni?

A BUSA lazítói főleg száraz időben, kötött területen hoznak hatalmas megtakarításokat. A legmostohább körülmények között, ha nem hozunk létre nagy rögöket, nem kell később nagy erőfeszítés azok elmunkálására. A ritkább térállással is elérhető jó átlazulás, így kisebb vonóerő igény mellett nagyobb területteljesítményt érhető el.

Egyenes gerinclemez

Az egyenes kialakítású, keskeny profilú gerinclemezek nagy szilárdságú rugóacélból készülnek, így minimális ellenállás mellett biztosítani tudjuk a megfelelő szilárdságot. Az ívelt, előrenyúló…
Tovább olvasom

gerinclemezekkel szemben az egyenes kialakítású nem hozza fel az altalajt a felszínre, a rögöket kettévágja inkább. A vágó él egyszerűen és olcsón ki cserélhető.

Állítható elrendezés

Kétsorosnál a lazítókések két sorban helyezkednek el, így a második sorban elhelyezett kések már részben lazított talajban dolgoznak. Ebből adódóan a hátsó késekre eső talajellenállás kisebb, és a kések osztása kisebb lehet.
Tovább olvasom

Az in-line elrendezésnél a kések egyvonalban vannak, ezáltal a munkájuk egyenletes, és a felszín bolygatása kisebb. A teljes talaj keresztmetszetet egy időben emeli meg, emiatt a lazító hatása nagyobb. A gép vázának konstrukciója általában egyszerűbb. A kések nagyobb talajellenállását ellensúlyozhatjuk nagyobb késosztással.

Könnyű mélységállítás

A művelési mélység szabályozható az erőgép függesztőrendszerével, határoló kerékkel, vagy a lezáró henger elemmel is. A művelési mélység 200 mm és 600 mm közt állítható.

BUSA KÖZÉPMÉLY TALAJLAZÍTÓK

Milyen összeállításban kérhetem?

Váz
Vágótárcsa
Művelőelem
Elrendezés
Elmunkáló
BUSA KÖZÉPMÉLY TALAJLAZÍTÓK

Saját fejlesztésű és gyártású elmunkálóink

Nagy spirál szögvas henger

Szög profilú, spirális kivitelű, nagy átmérőjű henger. Felépítése a kisebb kivitelével azonos, a nagy átmérő miatt egyenetlenebb felszínekkel is jól boldogul, a nagyobb terhelés miatt jobb a rögaprító képessége.

Nagy T-henger

T-profilú nehéz tömörítő henger. Szögvas hengerrel megegyező kialakítású. A T-profil gerince jó rögaprító és mélységi tömörítő hatást eredményez. Jól boldogul rögös felszínen, a sárkaparói révén nem hajlamos dugulásra. Tovább olvasom Nehéz szántóföldi kultivátorok lezáró hengereként alkalmazzuk.

Tárcsás elmunkáló

Őszi tarlóápolás is kombinálható a lazítással. Sekélyen átforgatja a felszínt, keverve, egyengetve azt. Mélységhatárolásra nem képes.
BUSA KÖZÉPMÉLY TALAJLAZÍTÓK

Vázszerkezet-információk

Középmély talajlazító

BUSA LTH

MUNKASZÉLESSÉG

1,2 - 4,0 m

MUNKAMÉLYSÉG

45 - 55 cm

KÉSEK SZÁMA

2 - 7

KÉSEK ELRENDEZÉSE

1 - 2 sor

SZÁLLÍTÁSI SZÉLESSÉG

1,2 - 4,0 m

VONÓERŐIGÉNY

80 - 280 LE

TÖMEG

800 - 3.000 kg

BUSA LTH

A BUSA lazítóinak különleges kétgerendelyes váza és elemfelfogója lehetővé teszi, hogy egy géppel agrotechnikai igény szerint egysoros in-line vagy kétsoros elrendezést használhassunk. A kések két sorba való elrendezése a vonóerő-igény szempontjából előnyös, míg egy sorba való elrendezéssel egyenletesebb átlazítottságot érhetünk el.

Műszaki adatok

Árajánlatot szeretne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
BUSA KÖZÉPMÉLY TALAJLAZÍTÓK

Képek és videók

BUSA KÖZÉPMÉLY TALAJLAZÍTÓK

Gyakran ismételt kérdések

Miért jó, hogy a BUSA lazítókon egyenes gerinclemez van?

Ezek garantálják az egyenletes felszínt és az egyenletes lazítási keresztmetszetet. A 2000-es években agyagos szikes altalajú területen végzett lazítás kapcsán merült föl az igény arra, hogy a lazító ne hozzon fel „vad talajt”. Ekkor honosítottuk az USA-ban elterjedt egyenes gerinclemezt.

Milyen acélból készülnek a BUSA lazító szerszámai?

A lazítófejben karbid betét biztosítja a hosszú élettartamot. A lazítószerszám többi kopórésze Hardox kopásálló acélból készül.

Hogyan lehet beállítani a lazító munkamélységét?

A művelési mélység szabályozható az erőgép függesztőrendszerével, valamint a Busa lazítóinak elmunkáló hengereivel hidraulikusan, akár menet közben is.

Milyen mélyen lehet dolgozni a BUSA lazítóival?

A művelési mélység 300 mm és 600 mm közt állítható.

Sávos műveléshez tudom használni a BUSA lazítóját?

Az inline kivitelel 76,2 cm-es késosztással használható a munkagép sávos műveléshez. Ebben az esetben a lazító rendelhető akár szakaszos hengerrel is.

Miért jó a két soros elrendezés?

Kétsorosnál a lazítókések két sorban helyezkednek el, így a második sorban elhelyezett kések már részben lazított talajban dolgoznak. Ebből adódóan a hátsó késekre eső talajellenállás kisebb, és a kések osztása kisebb lehet.

Miért jó az in-line elrendezés?

Az in-line elrendezésnél a kések egyvonalban vannak, ezáltal a munkájuk egyenletes, és a felszín bolygatása kisebb. A teljes talaj keresztmetszetet egy időben emeli meg, emiatt a lazító hatása nagyobb. A kések nagyobb talajellenállását ellensúlyozhatjuk nagyobb késosztással.

A BUSA lazítói in-line vagy kétsoros elrendezésűek?

A BUSA lazítóinak különleges kétgerendelyes váza és elemfelfogója lehetővé teszi, hogy egy géppel agrotechnikai igény szerint egysoros in-line vagy kétsoros elrendezést használhassunk.

Milyen lazító szerszámmal vannak szerelve a BUSA lazítók?

A munkagép alapkivitelben szárnyas lazító szerszámmal szerelt. A szárnyak mérete és a szerszám állásszöge középkötött talajon ideális, nagyon kötött talajokra szárny nélküli kivitel választható. A szerszám edzett kopócsúcsa cserélhető, csakúgy, mint a szerelhető szárnylapok.

A BUSA lazítóinkak kései milyen módon vannak biztosítva túlterhelés ellen?

A művelőelemek nyírócsapos biztosításúak.

Ránk mindig számíthat!

Üzenet küldése