Termékek

BUSA és kooperációs gépek
BUSA MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK

Válasszon a termékeink közül!

Forgatás nélküli talajművelés

A talajregenerációs technológiák, különösen a bio, min-till / no-till, új kihívásokat vetnek fel a talajművelés területén. A cél a talaj szerves széntartalmának növelése, a talajerózió csökkentése, a víz- és levegőegyensúly optimálisan tartása, valamint az intenzív belső tápanyagforgalom elérése, ehhez szükséges, hogy a talajélet és az ökoszisztémák a lehető legnagyobb mértékben maradjanak érintetlenek.

Cégünk több gépe is támogatja ezeket a technológiákat. Ilyen a BUSA Forgókapás gyomirtója, melyet ultrasekély takarónövény állományszabályozásra lehet használni (min-till terminálás) és a BUSA LTH talajlazítója, 76,2 cm-es osztású, akár szakaszos hengerű munkagépünk jól támogatja a direktvetést, sávművelést.

Busa GYMF

BUSA Forgókapás gyomirtók

A GYMF, azaz Gyomirtó Forgókapa a szántóföldi FKM célgép változataként jött létre. Ültetvényekben csak a két sor rotorra volt szükség a gyors és hatékony felszín ápoláshoz, ezért kellett egyszerűsíteni a gépet. Az ültetvények lelógó ágai alacsonyabb gépet kívántak, a kisebb rotorokból kisebb lépésekkel építhető termékcsalád, valamint ültetvényekben nincs szükség a nagyobb rotor brutalitására, így jött létre e gép koncepciója.

Tovább olvasom

Alternatív felhasználásként a GYMF-ek használhatóak szántóföldi gyomirtó, tarlóápoló, magágykészítő feladatra is. Egy érdekes új alkalmazás a min-till terminálás, amikor a BUSA Forgókapás munkagépeit ultrasekély takarónövény állományszabályozásra használják.

BUSA Talajlazítók

A 2000-es években agyagos szikes altalajú területen végzett lazítás kapcsán merült föl az igény arra, hogy a lazító ne hozzon fel „vad talajt”. Ekkor honosítottuk az USA-ban elterjedt egyenes gerinclemezt, melyet sokáig egyedülállóként forgalmaztunk. Először V-elrendezésű gépeket készítettünk, később igazolódott, hogy a kétsoros elrendezés kisebb vonóerővel jobb lazultságot ér el.
Tovább olvasom

Új irány az in-line kivitel, mely száraz talajon nagy késosztással képes jó munkát végezni. Innen már csak egy lépés volt, hogy sávos művelést támogassunk, 76,2 cm-es osztású, akár szakaszos hengerű munkagépünk jól támogatja a direktvetést, sávművelést.

BUSA MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK

Kooperációs gépek

F-AirGo

A Faragó Bt. és a BUSA Bt. közös fejlesztése a F-AIRGO légkeveréses fagyvédelmi gépével esélyt adhatunk ültetvényünknek!

Tavaszi fagyok idején az inverziós rétegekben (4-30 méter magasan) nagyjából 10 °C-kal melegebb hőmérséklet uralkodik mint a talajfelszínen.

A szabadalmaztatott megoldás ezt a meleg levegőt a termőrétegbe eljuttatva megvédi a gyümölcsöst a fagy okozta károktól.

Vetőgép

A Precision Planting vetéstechnikája egy a BUSA Bt.-re jellemző masszív vázon.

A Precision Planting által fejlesztett gép szenzorokkal soronként méri a talaj nedvességtartalmát, hőmérsékletét és szervesanyag-tartalmát.

DeltaForce segítségével menet közben automatikus szabályozza a vetési mélység tartását nagysebességű munkavégzés mellett is.

Speedtube – szállítószalag alkalmazásával a vetőmag a magtartálytól a magárokig folyamatosan kontrollált, kötött pályán mozog.

haRiBOT

2022-ben indult a kooperáció a magyar tulajdonú HariTech és a BUSA Bt. között. A HariTech saját fejlesztésű önjáró gépét Forgókapákkal szerelték és több helyszínen tesztelték. A kezdet kecsegtető, bízunk benne, hogy lesz folytatás.

GlyphoRoller

Hidraulikus kitolású egyoldalas, mechanikus gyomirtó soralj-, és sorközművelő. Csillagkerekekkel és gumiujjas művelőfejjel van felszerelve, amely biztosítja a nagy munkasebességet. Gazdaságos, biogazdálkodásban is alkalmazható mechanikus gyomirtási megoldás a különböző kémiai szerek kiváltására.

Ránk mindig számíthat!

Üzenet küldése