BUSA™ LTH

Talajlazítók

A középmély talajlazítás nagy energiaigényű művelet, ezért a megfelelő eszköz alkalmazásával nagy megtakarítások érhetők el. A talajlazítás fontos eleme mind a hagyományos, mind a mulcs
technológiáknak. A középmély műveléssel a talaj víz-, levegő- és hőháztartása javítható, így a növények gyorsabban növekedhetnek, mélyebbre jutnak a gyökerek, jobban viselik a szárazságot és a nagy mennyiségű csapadékot.

Állítható elrendezés

Forgókapás Magágykészítő

Állítható

egy- vagy kétsorban

Karbid

kopóbetét

Hidraulikusan

állítható mélység

Választható elemek

Egyenes gerinclemez

Az egyenes kialakítású, keskeny profilú gerinclemezek nagy szilárdságú rugóacélból készülnek, így minimális ellenállás mellett biztosítani tudjuk a megfelelő szilárdságot. Az ívelt, előrenyúló gerinclemezekkel szemben az egyenes
kialakítású nem hozza fel az altalajt a felszínre, a rögöket
kettévágja inkább. A vágó él egyszerűen és olcsón ki cserélhető.

Méretek

FKM - Állítható rotor

Állítható elrendezés

Kétsorosnál a lazítókések két sorban helyezkednek el, így a második sorban elhelyezett kések már részben lazított talajban dolgoznak. Ebből adódóan a hátsó késekre eső talajellenállás kisebb, és a kések osztása kisebb lehet.

Az in-line elrendezésnél a kések egyvonalban vannak, ezáltal a munkájuk egyenletes, és a felszín bolygatása kisebb. A teljes talaj keresztmetszetet egy időben emeli meg, emiatt a lazító hatása nagyobb. A gép vázának konstrukciója általában egyszerűbb. A kések nagyobb talajellenállását ellensúlyozhatjuk nagyobb késosztással.

Kisebb felszíni bolygatás

A felszínbolygatás kerülése és a szármaradványok felszínen hagyása a talajkímélő víztakarékos talajművelés alapja.

Eltéphetetlen gép

A gépváz elején egy hidraulikusan állítható vágótárcsa sor helyezkedik el, amely a szármaradványok átvágásával megakadályozza azok feltorlódását.

Opcionális lezáróelemek

Lehetőség van különböző profilú hengerek és tárcsasor felszerelésére is. A lezáróhenger nyáron a magágykészítés előtt, a tárcsasor ősszel használatos.

Könnyedén állítható

A művelési mélység szabályozható az erőgép függesztőrendszerével, határoló kerékkel, vagy a lezáró henger elemmel is. A művelési mélység 300 mm és 600 mm közt állítható.

Képek

Videók

A kések két sorba való elrendezése a vonóerő-igény szempontjából előnyös, míg egy sorba való elrendezéssel egyenletesebb átlazítottságot érhetünk el

Busa LTH7 talajlazító, Bodroghalom

Katalógusok

Összes termékünk katalógus
Talajlazítók katalógus

Amennyiben kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal!