KÉT GÉP EGY ÁRÁÉRT!

Amerika, a kukorica őshazája.
Tavaly egy farmer világrekordot döntött, hiszen hektáronként több mint 41 tonnás kukoricatermést ért el. Viszonyításként egy magyar gazda csupán csak 8 tonnás termést takarítottak be.
Mit csinálnak másként?

Nem tudjuk, de egy biztos: Európában a kétsoros talajlazító az elterjedtebb, addig Amerikában az in-line elrendezést preferálják és használják.

Kétsorosnál a lazítókések két sorban helyezkednek el, így a második sorban elhelyezett kések már részben lazított talajban dolgoznak. Ebből adódóan a hátsó késekre eső talajellenállás kisebb, és a kések osztása kisebb lehet.

Az in-line elrendezésnél a kések egyvonalban vannak, ezáltal a munkájuk egyenletes, és a felszín bolygatása kisebb. A teljes talaj keresztmetszetet egy időben emeli meg, emiatt a lazító hatása nagyobb. A gép vázának konstrukciója általában egyszerűbb. A kések nagyobb talajellenállását ellensúlyozhatjuk nagyobb késosztással.

Ahhoz, hogy eldöntsük melyik elrendezés a számunkra az ideális, fontos szem előtt tartanunk a talajminőség mellett az időjárási viszonyokat és a talajnedvességet is.

Pont ezért álmodtuk meg a forradalmian új, variálható térállítású LTH5 gépünket.

A lazító felfogatását okosan megoldva variálhatjuk a két lehetőséget, így akár egy- vagy kétsoros talajlazítást is végezhetünk a munkaeszközzel. A gép elejére szerelt rugózott, állítható vágótárcsa használatával akár nagy szármaradványos területekre is rá lehet menni. Hátul szögvas- vagy ékhengerek teljesítenek szolgálatot. Ez azért van, mert az egyenes gerincű lazító kevésbé bolygatja a talajt, nem hoz fel nagy rögöket, így nincs mit szétszurkálni. A harmadik javítás, hogy a vázat újra gondoltuk és brutálisan megerősítettük, hogy ne lehessen szétszakítani.

Rendelje meg a szezonra lazítóját és próbálja ki mit tud a két funkció az ön talaján!

Ajánlott bejegyzések

Száraz matek

Az idei év sem sikerült egyszerűre a szántóföldi növénytermelők számára. A napokban egy érdekes beszélgetésem

Megtekintés

Horváth Benedek

Tulajdonos

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Horváth Benedek

Személyesen ajánlom
Videós Tartalom

Káprázatos Mezőgazdaság

Felfedezés