GYORSULJ FEL!

Az a vegyszerezés van meg leggyorsabban, amit kihagyunk.

Tiszta sor, ha tiszta a sor, nem kell gyomirtózni, ami vegyszert nem szórunk ki, az nem jelenhet meg a termésben sem. De nem csak gyomirtás miatt kell permetezni, aki csinálta, tudja, hogy gyakran az a tempó korlátja, hogy nem lehet megülni a traktort, úgy dobálja a talaj. Szóval a sík felület szintén időt takarít meg. Nem állna itt ez a cikk, ha nem lenne egy megoldásunk, a Busa Forgókapás Ültetvényművelő termékcsaládja. Az évek alatt tökéletesített rendszer igyekszik az összes különböző ültetvény művelési igényét lefedni. Az eladott gépek után szerzett tapasztalatok azt mutatják, a Forgókapa gyomirtóképessége, művelési sebességes, egyengetése időt takarít meg.

A gépek lelke a Busa Forgókapa. Horváth Benedek találmánya, ez a különleges eszköz, mely talajhajtású, forgó mozgást végez. Működési elvéből adódóan nem dugul el, a leggonoszabb folyófűben is vidáman halad. Nem véletlenül a világ egyik leghatékonyabb mechanikus gyomirtója. A kések lecsapó mozdulat minden kapánál alaposabban pusztítja el, ami alákerül, legyen az gyom, vagy rög. A Forgókapa számára a mulcstakarás, de még a takarónövény sem jelent problémát. Nagy előnye, hogy a sebességtől csak egyre jobban dolgozik, edzett acél kései kiemelkedő kopásállóságúak, nem érzékenyek kövekre, gyökerekre. A kések keresztirányú mozgása egyenget a felszínen és a felszín alatt is, innen az előnye, hogy a forgókapával művelt talajon gyorsan mehet a permetező.

Teljes felület művelés

A legegyszerűbb alkalmazás a teljes sorköz felületének művelése, mely kisebb sortávok esetében egy sor egy menet, nagyobbak esetén gyakran oda vissza járva végezhető. Ez utóbbi akkor is szerencsés, ha ki akarjuk használni, hogy a Forgókapával biztonsággal közel lehet menni a sorhoz. Ritka az olyan ültetvény, ahol +- 5cm pontos a sortávolság, ott kivitelezhető a két oldal egyformán pontos megközelítése.

Soralj művelés

Először csak a lombkorona alá benyúló, féloldalt kihelyezett változatot fejlesztettük ki, mellyel az erőgép a sor közepén haladt, a munkagép pedig jóval kintebb dolgozott. Ehhez következetesen alacsony szerkezeteket kellett tervezni. Innen egy lépés volt a hidraulikusan kihelyezett váz, melyet szállításkor, vagy – szűk ültetvény esetén – sorvégi kiforduláskor, vissza lehet húzni az erőgéphez képest. Amennyiben csak a soralj művelésére van igény, egy paralelogrammás, vagy teleszkópos vázra 1-2 rotorpárt építünk. A legjobb eredményt front függesztésen értünk el. Egyrészt rálát a gépkezelő, másrészt mivel fronton van, amerre kormányozza a gépet, arra mozdul egyből, ellentétben a hátulfüggesztettel. A teleszkópos vázunkat az Auditker Kft.-vel közösen fejlesztettük. Mi sem igazolja a mechanikus gyomirtás létjogosultságát jobban, mint hogy az Auditker GlyphoRoller-ére is a totális gyomirtók elhagyása hozta az igényt. Ezen a gépen a fogókapás elemek helyett öntvény küllőskapákat, „Rolling elemeket” építünk be. Ezek kicsivel mélyebb munkamélység esetén előnyösek, ekkor tudják agresszíven átművelni a talajt.

GlyphoRoller Gyomirtó

Sorköz művelés

A GlyphoRoller fontos eleme az egyedi, rugózott felfüggesztésű Kress K.U.L.T Maxi gumiujjas tárcsája. A gumiujjak a sorközt is megkapálják, azonban tapasztalatunk szerint nem volt elég csak a gumi rugalmasságára bízni a kitérést, rugózott függesztést fejlesztettünk.

Fontos megjegyezni, hogy a Forgókapa mivel elfelé gördül a sortól biztonsággal közel tud hozzá menni, ha egyszer-egyszer elkapja, nem tépi ki a növényt. DE. Ez egy biztosítás, ettől még sérülést okoz, ami alkalmanként túlélhető. Aki azt állítja, hogy rendszeresen a soron járatható, az ültetvény kipusztulását kockáztatja. A hasonlat kedvéért, ha az ember karját csak megvágja valami, a helyett, hogy letépné, az semmiség, de ha napi szinten megvágja valaki a karját annak sírás lesz a vége!

Ha gyorsan szeretne tökéletes gyomirtást a legjobb hatékonysággal, a legkisebb kényszerűen elhagyott felülettel, keressen minket.

 

Ajánlott bejegyzések

Száraz matek

Az idei év sem sikerült egyszerűre a szántóföldi növénytermelők számára. A napokban egy érdekes beszélgetésem

Megtekintés

Horváth Benedek

Tulajdonos

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Horváth Benedek

Személyesen ajánlom
Videós Tartalom

Káprázatos Mezőgazdaság

Felfedezés