Fegyver a gyomok ellen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Többé nem kell választani, hogy megfelelően közel akar menni a kultivátorral a sorhoz, vagy nagy területet akar megművelni.

A sorközművelés eddig a leg idő- és energiaigényesebb munkák közé tartozott, mert vagy lassan manőverezett a sorok közt, hogy ki ne vágja a növényeket, vagy csak a sor közepét művelte nagy védőtávval, hogy haladjon is. Pedig a sor mellett lenne igazán fontos a gyomok irtásának és a talaj cserepesedettségének megszüntetése. A művelőtagok eltömődése miatt az RTK GPS sem tudja megoldani a problémát, és ha még a szerszámok kopását és sérülékenységét is figyelembe vesszük, máris érthető, miért szorult vissza a sorközművelés a nagyobb gazdaságokban, miért próbáltak inkább vegyszerezni kultivátorozás helyett. Eddig!

De most új fiú érkezett a grundra! Öt év és több mint 10 ezer hektár próbaüzem után itt a megoldás a problémára: a Busa Bt. forgókapás sorközkultivátora. Maga a rotor már két évtizede bizonyítja kiemelkedő rögaprító és gyomirtó képességét a szántóföldön, mostantól pedig már sorközművelőként is elérhető.

Működési elve révén vitathatatlanul ideális sorközművelésre:

  • A rotor pillanatnyi állópontjában a növény mellett a kés csak lefele mozog, majd a sor közepe felé indul, így nagyon nagy sebességnél sem löki ki a növényt a talajjal együtt, nem dobálja a sort, ami által már az egészen kicsi és gyenge növények is kapálhatóvá válnak.
  • A forgó szerszám öntisztuló, nagyobb mulcs maradványt vagy gyom gócot is gyorsan elhagy, a kések sűrű és gyors vágása pedig minden gyomot kiirt a sorban.
  • Csak ráadás, hogy mint apáink mondták, egy jó kapálás fél eső, amiből az utóbbi nyarakon kevés jutott, így egyáltalán nem mindegy, hogy idejében végig lehet-e érni az állományon, vagy kiszárad.

Ezek persze jól csengő szavak, de mik a számok:

  • 50+ Ha műszakonként
  • 5-12 cm védőtávolság
  • 20 km/h a sorközben
  • 2000+ Ha / késgarnitúra csere

Na persze messziről jött ember azt mond, amit akar, ezért idén tavasszal géppróba sorozat keretében gyakorlatban is megtekinthető, kipróbálható a Busa Bt. forgókapás sorközkultivátora. Kétkedők és szkeptikusok jelentkezését kifejezetten várjuk!

Amennyiben szeretné kipróbálni a Busa Forgókapás Sorközművelő kultivátorát, jelentkezzen telefonon, e-mailben vagy regisztráljon ITT!

Tekintse meg galériánkat!

Videó a gép munkájáról

[/fusion_text][fusion_gallery image_ids=”3151,3152,3153,3154,3155,3156,3157,3158,3159,3160,3161,3162,3163,3164,3165,3166,3167,3168,3169,3170,3171,3172″ layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”zoomin” lightbox=”yes” lightbox_content=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Ajánlott bejegyzések

Száraz matek

Az idei év sem sikerült egyszerűre a szántóföldi növénytermelők számára. A napokban egy érdekes beszélgetésem

Megtekintés

Horváth Benedek

Tulajdonos

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Horváth Benedek

Személyesen ajánlom
Videós Tartalom

Káprázatos Mezőgazdaság

Felfedezés